کتاب کار عمیق
مقاله‌های ذوزنقه
admin

کتاب کار عمیق

قوانین طلایی کسب موفقیت متمرکز در دنیای پر هرج و مرج کنونی کال نیوپورت، نویسنده کتاب کار عمیق با توجه به اینکه تحصیلات خود را در زمینه‌ علوم کامپیوتر تکمیل کرده است و  با مشاهداتی که از تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر زندگی و کار روزمره‌ مردم داشته، کار عمیق را نوشته است. او با نگارش این کتاب، به دنبال بهبود استفاده‌ مردم از فضای مجازی و کاهش تأثیر آن بر فعالیت‌های روزانه‌ آنها است. کتاب کار عمیق شامل سه فصل است. ابتدای کتاب با مثال‌هایی از زندگی افراد موفق و نحوه‌ انجام کار عمیق به شیوه‌ آنها شروع می‌شود، سپس در دو فصل «مفهوم» و «قواعد»، نویسنده کار عمیق و قدرت تمرکز بر کاری معین را شرح می‌دهد. نیوپورت در ابتدای کتاب مفهوم «کار عمیق» و «کار سطحی» را به طور جداگانه به مخاطبش معرفی می‌کند. کار عمیق طبق نظر نیوپورت اینگونه تعریف می‌شود: نیوپورت، نویسنده کتاب در معرفی ویژگی و آفت‌های انجام کار سطحی توضیح می‌دهد که بعد انجام کارهای سطحی برای مدت زمان طولانی، مغز انسان عادت می‌کند با تمرکز پایین و حواس‌پرتی کارها را انجام دهد و بازگشت به کار عمیق در این حالت بسیار دشوار خواهد بود. او تأکید می‌کند در دنیای امروزی شبکه‌های اجتماعی و اینترنت بزرگ‌ترین عامل در حواس‌پرتی و کاهش تمرکز افراد است و اینترنت همواره بخشی از ذهن افراد را به خود مشغول کرده است، به طوری‌که افراد بسیاری در انجام کار عمیق ناتوان شده‌اند. این کتاب توسط سمانه احدی ترجمه و  از سوی انتشارات نیک فرجام  با 191 صفحه در سال 1400 به چاپ رسیده است. علاقه‌مندان می‌توانند کتاب نیروی کار را با تخفیف 50 درصد از طریق لینک زیر از ذوزنقه بوک تهیه کنند: https://zozanaghemag.ir/?product=%da%a9%d8%a7%d8%b1-%d8%b9%d9%85%db%8c%d9%82

اطلاعات بیشتر»

باغ نگارستان

در ذوزنقه شماره 4 می‌خوانیم: در حوالی خیابان بهارستان عمارت زیبایی جلوه‌گری می‌کند و چشم هر بیننده‌ای مبهوت او خواهد شد، این ساختمان بی‌نظیر، باغ نگارستان یا همان قصر باشکوه، موزه تاریخ و مفاخر است. بعد از قدم نهادن در این باغ که زیبایی و شکوه او بی‌نظیر است، درختان سر به فلک کشیده‌ای نمایان می‌شود که چشم هر بینده‌ای تا چند ثانیه بر آن همه عظمت خیره می‌ماند. در ورودی یک حوض زیبا جلوه‌گری می‌کند و بعد از طی کردن چند پله و قدم زدن در باغ که نشان از معماری زمان قاجاری (دیوارهای آجری) است با ساختمانی مواجه می‌شویم که روبه‌روی آن حوض بزرگ مستطیل شکلی قرار دارد و بر سر در آن این شعر زیبا از حافظ نوشته شده است: «آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرفست/ با دوستان مروت با دشمنان مدارا» و بر دیوار آن نام «موزه مکتب کمال‌الملک» با کاشی قهوه‌ای و کرمی و حاشیه‌ای فیروزه رنگ تعبیه شده است.

اطلاعات بیشتر»

پیشینه سفالگری

در ذوزنقه شماره 1 می‌خوانیم:سفال‌سازی که در عصر کنونی به مرحله تکامل رسیده، پایه‌گذار آن انسان‌های ابتدایی بودند که با توجه و کوشش موفق به ساختن ظروف سفالی شده‌اند. نخستین مرحله انتخاب خاک رس و مخلوط کردن با آب،به دست آمدخمیر و شکل دادن آن و سپس خشک کردن آن در حرارت آفتاب بوده است.  به مرور برای اینکه خمیر ترک نخورد، آموخته بودند که باید مقداری شن نرم با الیاف بسیار نازک به خاک اضافه کنند تا ظروف ساخته شده، شکاف برندارد.

اطلاعات بیشتر»

بند محکومین

در ذوزنقه شماره 7 می‌خوانیم: یک پیشنهاد تازه… «بند محکومین»   «هزارویک حکایت دارد زندان لاکان رشت. هزارتا را باور کنند، این ‌یکی را نمی‌کنند: یک‌شب در بند محکومین مرد باز شد، یک دختر را انداختند درونش.» رمان «بند محکومین» نوشته کیهان خانجانی را می‌توان یک اتفاق در رمان‌نویسی امروز این دیار دانست. اتفاقی که باری به هر جهت نیست و نویسنده برای بنیان و تکامل چندین زندگی در قالب یک رمان، در مکانی خاص و کمتر دیده و شنیده شده، دست به تردستی ناممکن می‌زند. او سعی در چینش منطقی و وسعت دادن به فضایی خاص دارد با آدم‌های غریب.

اطلاعات بیشتر»

راز ماندگار (دو قدم تا لبخند)

در ذوزنقه شماره 2 می‌خوانیم: هوشیار باشید که در دام روزمرگی گرفتار نشوید… آن شب وقتی به خانه رسیدم، همسرم مشغول آماده‌سازی شام بود. دستش را گرفتم و به او گفتم: «باید راجع به موضوع مهمی با تو صحبت کنم.» با نگاهی مضطرب نشست و منتظر شنیدن حرف‌هایم شد. موضوع اصلی این بود که می‌خواستم از او جدا شود. بالاخره هر طور که بود موضوع را به گفتم. وقتی علت آن را پرسید، از پاسخ به آن طفره رفتم و از خانه خارج شدم.

اطلاعات بیشتر»